Wednesday, April 25, 2012

JO Beriani...hehehe

Assalamualaikum to all.........

Hehehe...ni memang kes nak kena saman dengan JM Beriani. Berani la kau!

Lalu lalang di Tesco Setia Alam untuk menaiki escalator ke tingkat atas, anda akan terperangkap dengan aroma dari kedai yang menyajikan Nasi Beriani yang popular dengan nama JM Beriani.

Anak-anak cik June memang gemar ke situ. Oleh kerana tempatnya terhad dan sering penuh di waktu makan tengahari, maka cik June cadangkan agar masak sahaja di rumah untuk mendapatkan keselesaan yang lebih.

Ya lah...siapa yang nak makan sambil bersila, siapa yang nak makan dengan menatang pinggan di depan kaca TV, nak makan tak bangun-bangun dari kerusi....tiada siapa yang nak marah kalau di rumah sendiri, kan?
"Ma, hari ni harijadi Kak Nat la..." akak mengingatkan di waktu pagi semasa dia bersiap untuk ke pejabat.

"Macam mana nak celebrate, hari kerja ni," jawab cik June sambil menghidangkan kopi uncang cap TV yang diimport khas dari Kluang, dari kilang pembuatnya * bangga kejap* "...kita celebrate hujung minggu  ajelah."


Beberapa jam kemudian.........


Adik yang bergolek-golek di depan TV sambil mengulangkaji untuk peperiksaan pada Khamis nanti tiba-tiba bersuara...

"Rindu Hana la..."


Padahal baru je jumpa hari Sabtu dan Ahad lepas. Tapi oleh kerana dia suka menyakat satu-satu anak sedara yang baru hendak belajar bercakap itu, mungkin terngiang-ngiang di lubang telinga suara Hana yang melawan tidak mahu mengalah.

"Mama masak bawak ke sana petang ni...boleh celebrate sekali."


...bersama lauk sampingan


Maka cik June bertiga beranak ke Seri Hijauan gaya orang katering membawa makanan yang siap dimasak untuk meraikan hari ulangtahun mommy Hana Sofya secara kejutan.

Yeay!! Mission accomplished.

Jom anak-anak jemput jamu mata dan Selamat Mencuba! Untuk resipinya, anak-anak boleh rujuk di sini.


No comments:

Post a Comment